woensdag 16 juli 2014

Posted by jinson on 7/16/2014 5 comments
En daar ging ik dan hoor, afgelopen zaterdag 3 veschillende bussen nemen, small-town girl going in to the city ! Gewapend met een suède clutch die ik in december gescoord had, en gekleed in een leren rokje met ritsjes, een paar cut-out booties en een gestreept oversized truitje stapte ik in de bus om richting de Amsterdam Fashion Week te gaan. Door CreamPR was ik uitgenodigd om zaterdag bij de show van Vibrant Pakistan te komen kijken, en dat wilde ik dan ook absoluut niet missen. Helaas ging mijn +1 niet mee, en bleek de juiste bushalte voor het centraal station vinden binnen 3 minuten ook een lastige opgave. Na eindelijk in de juiste bus gestapt te zijn, kon ik al meteen de 'fashionweek-gangers' van de 'niet-fashionweek-gangers' onderscheiden, het hele spektakel om de fashionweek heen, begon hier al! De shows van fashionweek vonden plaats bij de westergasfabriek, wat in het westerpark ligt. Hier was ik echter ook nog nooit geweest, dus ik volgde een vrouw waarvan ik vrijwel zeker wist dat ze ook naar de fashionweek ging. Omdat het toch wel vreemd was om haar zo te achter volgen, vroeg ik maar gewoon de weg. Het bleek Anouk te zijn, een medewerkster van CreamPR, en ik mocht gelukkig meelopen. Eenmaal bij de locatie aangekomen moest ik nog wel even wachten, en besloot ik eens buiten te gaan zitten. Er liep van alles om me heen, en het was leuk dat zo eens te kunnen observeren vanaf de zijlijn. Ik spotte niet alleen Fred van Leer, maar ook Leco Zadelhoff en Bastiaan van Schaik. Door de rond rijdende busjes, en hoog-gehakte vrouwen (en mannen!), raakte ik enigszins verward en besloot op een groepje bloggers af te stappen om om hulp te vragen. Gelukkig waren ze erg gezellig en namen ze me met veel plezier mee om alles te laten zien (bedankt bij deze Rowan, Alexandra, Lilia, Pien en Okkie) Ik hoor je al denken ; get to the point girl!
Ondanks dat ik er een beetje psycho uitzie, toch een leuke foto.

Anyhow, na dit hele avontuur was de hele show nog niet eens begonnen! De deuren gingen om 9 uur open, en daar zouden we dan nog een halfuurtje moeten wachten . Van CreamPR had ik een kaartje gekregen voor de 3th row, maar toen we eenmaal zaten kregen we van het personeel te horen dat we wel een rij naar voren mochten schuiven, second row dus, kon het nog beter?
Helaas had ik mijn camera niet bij mij, maar Lilia naast mij wel, en ik mocht haar foto's gebruiken voor mijn posts, dus bij deze foto credits naar Lilia van Nappyhairz !

Het model dat de show opende kwam aan in een Tuk - Tuk van de rechterkant van de catwalk, wat best wel onverwachts was, omdat de 'normale' manier van links is. Dit zorgde voor een soort verassingseffect. Toen de muziek begon (Jailhouse Rock van Elvis Presley  ), kwamen de modellen van het eerste merk (tijdens deze show waren er 5 labels die hun collectie lieten zien), Rang - Ja één voor één de catwalk op. De collectie was kleurrijk en vrolijk, maar niet zo 'traditioneel' als ik hem verwacht had. Zo kwamen er maxi - dresses voorbij, maar ook Palazzo pants en cropped tops. Het oosterse van Pakistan was zeker terug te zien, dit zag je niet alleen in het materiaal en het kleurgebruik , maar ook aan de decoratie. Muntjes, kraaltjes, bloemen en kwastjes, ze waren er allemaal in de collectie van Rang - Ja. Ik zie mijzelf hier zeker in rond lopen, en in de goodiebag (die alleen op de 1e en 2e rij stonden, zat een prachtige armband van Rang-Ja, me so lucky!)Na de show van Rang - Ja was het merk Bareezé MAN aan de beurt . Een stoere mannen collectie, gevarieerde mannen collectie, die van bomberjacks tot colbertjes ging. Ze liepen allemaal op een soort loafers, en hadden als accessoire een helm of grote leren rugzak. Alle kleding in de collectie had een duidelijke, (lichtelijk minimalistische) snit, en dat was erg tof in combinatie met de materialen, voornamelijk linnen en leer. In sommige dingen zou ik mijn vriend best willen zien hoor!

Toen de mannen van Bareezé MAN hun finale ronde hadden gelopen, kwam er een soort dansshow tussendoor, opzich vond ik die wel gaaf. Ik had hem er zelf niet tussen gepland, mocht ik deze show gepland hebben, maar dat heb ik niet, dus misschien moet ik gewoon niet zo zeuren.


Hierna kwamen er 3 labels, Shahnameh, Leisure Club en Kayseria, tegelijk op onder de naam 'Made of Pakistan' . Het was voor mij niet helemaal duidelijk welke kleding bij welk label hoorde, maar het was wel gááf! Vooral van de jurkjes was ik erg fan, en één bepaalde oranje maxi-dress met muntjes op de achterkant, had ik het liefst zó ingepakt en meegenomen. Ik was ook groot fan van een groen/wit jurkje met een soort 'vingerafdruk' print.


Op Youtube vond ik nog een filmpje van de hele show, mocht je het leuk vinden om alle outfits te zien, zijn ze hieronder goed in beeld.

Al met al was mijn eerste fashionweek ervaring truly amazing , en de twee dagen erna heb ik het ook geweldig gehad, maar dat krijgen jullie nog te horen de aankomende dagen!
Ben jij wel eens bij een fashionweek show aanwezig geweest?
Liefs, MerelCategories: ,

5 comments:

 1. Leuk verslagje, asje voor de foto's ;) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verslagje heb je er van gemaakt! En je ziet er leuk uit op de foto, helemaal niet als een psycho haha!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er super leuk uit zeg! echt heel jammer dat ik niet mee kon snik snik :(

  liefs Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslagje! Je bent je hele terugreis avontuur vergeten te noemen, ahahaha ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor alle lieve reacties, they make my day!